TV är makt

Extraknäckte som TV-reporter idag när jag hjälpte jag min kompis Mats Paulsen på Pr byrån Prime som dokumenterat två av deras kunders seminarium här i Almedalen genom att göra videoreportage kring deras event. De ska göras ut som klassiska nyhetsinslag och jag agerade skjutjärnsreporter. Var några år sedan jag upplevde den där märkliga känslan med en mikrofon i handen där människan mittemot dig får en blick som säger allt om den hatkärlek till situationen som den känner. Nervös och spänd för vad som komma skall men samtidigt en magisk känsla av viktighet. Rapport med 1,5 miljoner tittare eller en intern produktion av en pr-byrå spelar märkligt nog mindre roll, kamerans inflytande är giganstisk. Själv kände jag pustar av den där känslan av makt som för vissa blir så beroendeframkallande.

På bilden intervjuas den nya generaldirektören för jorbruksverket, Leif Denneberg om Matlandet Sverige. Det är Mats som håller i kameran.